Tankar kring Psaltaren – del 3

Ps 1:3
Han är som ett träd, planterat vid vattenbäckar, vilket bär sin frukt i rätt tid och vars blad inte vissnar. Allt vad han gör lyckas väl.

Vad innebär det för dig att bära frukt? Kanske tänker du att det handlar om att leda människor till frälsning? Ja, det är sannerligen en underbar frukt. Men att bära frukt innebär så mycket mer. Det innebär egentligen att Herren får använda dig så som han har tänkt. När du möter människors behov, både praktiskt och i bön, så bär du frukt. När du undervisar dina barn utifrån bibeln, så bär du frukt och hjälper samtidigt dem att så småningom bära frukt. Listan på vad det innebär att bära frukt kunde göras hur lång som helst.

Längtar du efter att få bära frukt? Låt oss se på förutsättningarna för att du ska kunna göra det fullt ut.

För att bära maximalt med frukt behöver du …

  • ta emot Jesus i ditt liv
  • låta Gud föra dig in i en lokal församling
  • läsa bibeln och söka den helige Andes ledning ang. det du läser
  • ta emot undervisning, både direkt från den helige Ande och från de människor genom vilka han talar till dig
Men måste jag inte få tag i mina gåvor, och måste inte gåvorna accepteras i församlingen, för att jag ska kunna bära frukt, kanske du säger. Min vän, hur mycket kämpar trädet för att bära frukt? Det står där och tar till sig ljus och näring, och så en dag finns frukten där.

1 kommentar:

  1. Just bilden av ett träd gav Gud mig en gång när jag nyligen upptäckt Gud.
    Mina ögon fastnade på ett träd när jag åkte med bilen genom ett skogsområde - trädet bara stod fast förankrat med rötterna djupt i jorden och drog till sig näring, medan grenarna sträckte sig uppåt för att ta emot ljus och värme...
    Gud talade till mig och sa att så ville han att jag skulle vara - stå rotad i honom (Ordet) och sträcka mig upp mot honom i lovprisning, och på det sättet få ta emot den näring han har att ge för att jag skulle växa till.
    Han är livskraften som verkar tillväxt i oss!!

    SvaraRadera