Bön förvandlar

En enkel bön, för en människa som du inte känner, kan få inflytande för en hel stad. Jag vill berätta för dig om vad som hände en vän till mig. Hon heter Janet, men kallas Jan, och bor i Wyoming, USA. Historien börjar när hon och hennes man ägde, och drev, flera barer och motell i staden.

En dag när Jan gick längs en gata, passerade två kvinnor i en bil. Den ene av dem var gift med pastorn i en församling i staden, och den andra kvinnan var pastorsfruns syster. De lade märke till Jan, och bad en kort bön för henne. Ovetandes om detta fortsatte Jan sin väg. Men en kväll en tid senare, när hon skulle gå till sängs, sa hon till Gud: ”Om du verkligen finns så är jag beredd att ändra mitt liv!” På morgonen visste hon att något hade förändrats, men förstod inte vad som hade hänt. Hon hade en aning inom sig att hon borde gå till någon församling, men hon visste inte vilken. Medan hon funderade på detta hörde hon en stilla röst inom sig säga: ”Någon kommer att ringa dig och fråga om du vill följa med på ett möte. Den församlingen dit du då kommer, är den församling som du ska tillhöra”. Tio dagar senare ringde Jans dotter och undrade om hon ville följa med på möte. På så sätt kom Jan i kontakt med Crossroads Newlife Fellowship. Du har kanske redan gissat att de två kvinnor, som en gång bad för Jan, tillhörde den församlingen. Men i det läget hade Jan ingen aning om att hon var ett bönesvar.

Det nästa som hände var att Jans man tog emot Jesus. Tyvärr fick han inte leva länge därefter, och Jan blev änka. Hon lade ner barerna och motellen, och en av barerna förvandlades till församlingens nya kyrkolokal. I en annan av de f.d. barerna öppnade man ett center för ungdomar. Senare, efter att ungdomsarbetet lagts ner, öppnade Jan där den kristna bokhandel som hon driver idag.

Jag måste också få berätta om en narkotikalangare som var en av Jans och hennes mans kunder när de drev sin barverksamhet. Han såg förändringen i Jan, och såg att hon läste bibeln. En kort tid senare hamnade han i fängelse, och där tog han emot Jesus. Så fort han blev fri kontaktade han Jan och hennes man och berättade om sin frälsning. Han driver nu en fängelsemission!

Så mycket mer hände, men det jag har nämnt här hoppas jag ger dig inspiration att be för människor du möter. Låt den helige Ande leda dig att be för människor som du t.ex. kör förbi på gatan, precis som pastorsfrun och hennes syster gjorde. Du har ingen aning om vilken förvandling du banar väg för med din bön.

2 kommentarer:

  1. Så oppmuntrende Lars Erik, vi vet aldri hva slags ringvirkninger vår bønn får så det er flott å lese dette. Gir en guts til å be enda mer

    SvaraRadera
  2. Ja, tänk vilken möjlighet vi har att förlösa Guds mäktiga gärningar.

    SvaraRadera